H_Taivas.jpg

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voinko vuokrata mökin viikonlopuksi?
Kuinka helpoimmin varaan lomamökin?
Miten maksan?
Vaihtopäivä ja mökin luovutus viikkovarauksissa
Onko minun ilmoitettava saapumisaikani mökille, milloin?
Entä jos minä tai joku läheisistäni sairastuu ja joudun sen takia perumaan varaukseni? Korvataanko minulle mitään?
Entä jos tulee jokin muu este ja joudun perumaan varauksen?
Voinko vuokrata lakanoita tai pyyhkeitä?
Voiko mökille mennä enemmän ihmisiä kuin mökkikuvauksessa lukee?
Voinko mennä mökille asuntovaunun kanssa? Saanko pystyttää teltan?
Saanko viedä mökille lemmikkieläimen?
Saanko viedä mökille pienen koiran vaikka on koirakielto?
Onko mökillä grilliä?
Onko juokseva vesi aina juotavaa?
Onko sauna puulämmitteinen?
Voiko osan aikaa olla yksi porukka ja sitten porukka vaihtua toiseen?
Mihin aikaan voin mennä mökille?
Mitä teen lomani päättyessä, siivoanko mökin itse?
Kuinka pitkään voin lähtöpäivänä viipyä mökissä?
Entä jos mökillä tulee ongelmia, keneen otan yhteyttä?

Voinko vuokrata mökin viikonlopuksi?

Kyllä voit. Syksyllä lomamökkien vuokraus on kaikkein edullisinta. Saat mukavan mökin käyttöösi yhdeksi viikonlopuksi jopa 80 eurolla. 

Viikonloppuisin lomakohde on asiakkaan käytettävissä perjantaista klo 16 sunnuntaihin klo 11 tai 12 saakka. Lomakohteen ja avainten luovutuskellonajasta on maininta varausvahvistuksessa / ajo-ohjeessa.

Viikonloppuvaraukseen voit helposti varata myös lisävuorokausia tarpeidesi mukaan!

Valitse etusivulta alue, ajankohta, henkilömäärä ja klikkaa etsi!
Valitse sopiva mökki ja vietä viikonloppu kerrankin eri tavalla - mökkeillen!

Kuinka helpoimmin varaan lomamökin?

Käytä online-palvelua Ylläksen Matkailun internet-sivuilla. Kun sopiva mökki on löytynyt, klikkaa VARAA-painiketta ja anna nimesi, osoitteesi ja yhteystietosi. Tämän jälkeen voit maksaa joko pelkän varausmaksun (20%) tai koko vuokran kätevästi verkkopankin kautta. Lähetämme varausvahvistuksen ja ohjeet sinulle sähköpostitse.

Mitä tapahtuu kun olen varannut mökin? Mistä saan mökin avaimen?

Online-varauksissa maksat joko ennakkomaksun tai koko summan heti, jonka jälkeen Sinulle toimitetaan ajo-ohjeet ja avaintensaantitiedot sekä tarvittavat huoltaja/omistajatiedot sähköpostitse. Mökin huoltajalle/omistajalle/avainpalveluun on ilmoitettava saapumisaika etukäteen, viimeistään 2-3 päivää ennen saapumista, ellei kohdekohtaisessa ohjeistukssa ole annettu muita toimintaohjeita. Yhteydenotto huoltajaan/omistajaan onnistuu parhaiten soittamalla.

Miten maksan?

Laskun voi maksaa tilisiirtona Lomarengas Ylläksen (Ylläksen Matkailu Oy)  pankkitilille. Hyväksymme maksuvälineinä myös Visa, Visa Electron, Maestro, Business Eurocard ja MasterCard -kortit.  

Vaihtopäivä ja mökin luovutus viikkovarauksissa

Vaihtopäivä on sesonkiaikoina yleensä lauantai ja lyhin varausaika on viikko. Viikkovarauksissa mökki on käytössäsi yleisimmin tulopäivästä klo 16 lähtöpäivään klo 11 tai 12. Mahdollisista poikkeuksista on ilmoitettu kohdekuvauksessa.

Onko minun ilmoitettava saapumisaikani mökille, milloin?

Mökin huoltajalle/omistajalle/avainpalvleuun on ilmoitettava saapumisaika etukäteen, viimeistään 2-3 päivää ennen saapumista, ellei kohdekohtaisessa ohjeistukssa ole annettu muita toimintaohjeita. Yhteydenotto huoltajaan/omistajaan/avainpalveluun onnistuu parhaiten soittamalla.

Entä jos minä tai joku läheisistäni sairastuu ja joudun sen takia perumaan varaukseni? Korvataanko minulle mitään?

Sairastapauksissa menetät ennakkomaksun (20 % vuokrahinnasta sekä toimitusmaksun 20 €). Lomarengas Ylläkselle täytyy toimittaa lääkärintodistus ja tilinumero. Mutta mikäli perut varauksesi myöhemmin kuin 48 tuntia ennen varausajankohdan alkua tai varauksen aikana ei suorittamaasi maksua korvata.

Entä jos tulee jokin muu este ja joudun perumaan varauksen?

Saat takaisin maksamasi summan lukuun ottamatta ennakkomaksua ja toimitusmaksua, mikäli perut varauksen vähintään 28 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua. Mikäli perut varauksen myöhemmin, kuin 28 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua, ei maksuja palauteta.

Mitä jos joudun keskeyttämään loman? Saanko mitään takaisin?

Mikäli keskeytät varauksen, ei maksuja palauteta.

Mitä asumiseen liittyvää otan mukaan mökille?

Mökeissä on perusastiat ruoanlaittoa ja ruokailua varten. Myös sähkö, kaasu ja polttopuut kuuluvat vuokrahintaan (ellei toisin ole mainittu). Ota mukaan liinavaatteet ja pyyhkeet.

Voinko vuokrata lakanoita tai pyyhkeitä?

Voit vuokrata liinavaatteet joko ennakkoon mökkivarauksesi yhteydessä tai paikan päällä huoltajalta/omistajalta. Hinta on molemmissa tapauksissa sama, n. 18 - 25 € per henkilö. Hinta on mainittu kuvauksessa. Joissakin kohteissa liinavaatteita ei ole vuokrattavana. Varmista siis etukäteen, mikäli sinulla on aikomus vuokrata ne.

Voiko mökille mennä enemmän ihmisiä kuin mökkikuvauksessa lukee?

Ei voi. Mökkiä voi käyttää enimmillään se henkilömäärä, mitä kohdekuvauksessa on ilmoitettu vuodepaikkamääränä tai mitä mökkiä varattaessa on sovittu. Myös ilman omaa vuodepaikkaa majoittuvat pienet lapset lasketaan henkilömäärään.

Voinko mennä mökille asuntovaunun kanssa? Saanko pystyttää teltan?

Ainoastaan omistajan luvalla.

Saanko viedä mökille lemmikkieläimen?

Voit tuoda lemmikkieläimen kohteisiin, joissa se on sallittu. Kohdekuvauksessa asia on ilmoitettu koirasymbolilla ja tekstillä Lemmikkieläimet sallittu. Lemmikkieläimen tuomisesta lomakohteeseen on ilmoitettava varausta tehtäessä. Mikäli mukanasi on useampia lemmikkieläimiä, tulee lupa kysyä erikseen omistajalta. Otathan tässä tapauksessa yhteyttä Ylläksen Matkailuun. Joissakin kohteissa lemmikkieläimestä peritään lisämaksua, jonka suuruus on mainittu kohdekuvauksessa.

Muistathan poistaa lemmikin karvat mökistä/kalusteista ja jätökset pihapiiristä ennen lähtöäsi. Huolehdithan myös, että lemmikki ei aiheuta vahinkoa mökissä tai pihapiirissä. Asiakas vastaa kaikista lemmikin aiheuttamista vahingoista suoraan omistajalle. Vinkki: istuintekstiilit kannattaa suojata, jotta tekstiilit eivät vahingoitu ja karvojen siivoaminen on helpompaa.

Saanko viedä mökille pienen koiran vaikka on koirakielto?

Ei saa. Lemmikkieläinten kieltäminen voi johtua monesta asiasta: allergiat, ympäristön koirat, naapurit jne. Kielto on ehdoton.

Onko mökillä grilliä?

Jos mökillä on grilli, grillikatos tai grillikota, on siitä maininta mökin kuvauksessa. Huomioithan kuitenkin, että ne eivät välttämättä ole käytettävissä talviaikaan. Jos mainintaa grillistä ei ole, mökillä ei todennäköisesti ole lainkaan grilliä.

Onko juokseva vesi aina juotavaa?

Mökkien kuvauksessa ilmoitettu juokseva kylmä ja lämmin vesi tulee useimmiten lähellä sijaitsevasta kaivosta. Juoksevan veden laatu ei vastaa kaupunkien vesijohtovettä. Usein juomavesi haetaan itse omistajalta/huoltajalta tai hän tuo juomaveden mökkiin kanistereissa. Toisinaan ainoa tapa saada juomavettä on ostaa se itse kaupasta.

Onko sauna puulämmitteinen?

Useimmiten Ylläksen mökkien ja huoneistojen saunan kiuas on sähkölämmitteinen. Jos saunassa on puukiuas, on siitä maininta mökin kuvauksessa.

Voiko osan aikaa olla yksi porukka ja sitten porukka vaihtua toiseen?

Sopimalla asiasta etukäteen mökin omistajan kanssa homma onnistuu.

Mihin aikaan voin mennä mökille?

Pääset mökille aikaisintaan klo 16 (ellei varausvahvistuksessa tai kohdekuvauksessa ole mainittu muuta aikaa).

Mitä teen lomani päättyessä, siivoanko mökin itse?

Voit nauttia lomastasi täysillä loppuun saakka ilman lähtöpäivänä suoritettavaa loppusiivousta. Hinta on keskimäärin 100 € (50 € - 500 €), kohteesta riippuen. Hinta on mainittu kuvauksessa. Voit tilata loppusiivouksen joko ennakkoon Ylläksen Matkailusta tai paikan päällä omistajalta tai huoltajalta.

Jos tilaat loppusiivouksen tai se sisältyy hintaan, huomioithan, että seuraavat toimet tulisi kuitenkin suorittaa: astiat tiskataan ja asetetaan paikoilleen, roskat viedään jätepisteeseen ja pullot/juomatölkit kerätään kasaan esim. muovipussiin. Huonekalut laitetaan alkuperäisille paikoilleen ja mikäli olet tilannut liinavaatteet, jätetään ne pinossa sängyn päälle. Viethän tuomasi ruokatarvikkeet mukanasi pois tai roskikseen.

Jos kuitenkin haluat suorittaa loppusiivouksen itse, muistathan että se sisältää edellä mainittujen toimien lisäksi mm. seuraavat asiat: matot viedään ulos ja tampataan, lattiat imuroidaan ja pyyhitään kostealla mopilla, pöydät ja tasot pyyhitään kostealla liinalla, vuodevaatteet tuuletetaan ulkona, astiat tiskataan ja asetetaan paikoilleen, sauna sekä WC pestään ja roskat viedään jätepisteeseen. Mökissä/lomahuoneistossa on loppusiivouksen suorittamiseen tarvittavat siivousvälineet ja -aineet. Siivous tulee tehdä kokonaisuudessaan vasta lähtöpäivänä.

Kuinka pitkään voin lähtöpäivänä viipyä mökissä?

Yleisimmin klo 12 saakka. Silloin viimeistään sinun täytyy luovuttaa mökin avaimet omistajalle tai huoltajalle. Kohdekohtaisia poikkeuksia voi olla ja nämä on ilmoitettu kohdekuvauksessa. Mökin luovutuskellonajasta on aina maininta laskun ajo-ohjesivulla tai maksuvahvistuksella.

Entä jos mökillä tulee ongelmia, keneen otan yhteyttä?

Älä anna lomasi mennä pilalle sellaisen puutteen tai vian takia, jonka lomakohteen omistaja/huoltaja voi hetkessä korjata, ota siis viipymättä yhteys huoltajaan/omistajaan. Mikäli asiaan ei tule korjausta, voit soittaa Lomarengas Ylläksen toimistoon p. 0306 502 580 (arkisin ma-pe klo 8.30 - 17 ja lauantaisin klo 10 - 18).

Normaali aukioloaikojen lisäksi päivystämme varausvahvistuksessa erikseen mainittuina ajankohtina. Päivystyksen puhelinnumero on 0400 425 739. Katsothan majoituskohteen numeron tai varaustunnuksen valmiiksi ennen kuin soitat.

Tuliko mieleesi lisää kysymyksiä? Kysy ihmeessä - vastaamme mielellämme!

yllas@lomarengas.fi