Usein kysyttyjä kysymyksiä

 

Voinko käyttää lomakohdettani itse?

Kyllä. Jos ei ole varauksia, voit käyttää lomakohdettasi itse ilmoittamalla ajankohdan Ylläksen Matkailulle. Toivomme, että vältät tekemästä omia varauksia sesonkiajoille parhaan mahdollisen myyntituloksen saavuttamiseksi.

Voiko Ylläksen Matkailu antaa takuut myyntituloksesta?

Varausten määrään vaikuttaa moni asia, kuten lomakohteen varustetaso, hinta, koko ja sijainti. Loppujen lopuksi asiakkaat itse päättävät missä he haluavat lomansa viettää. Ylläksen Matkailu ei anna takuuta myyntituloksesta, mutta toki teemme parhaamme päästäksemme hyviin tuloksiin.

Mitä jos en ole tyytyväinen lomakohteeni myyntituloksiin?

Jos näin tapahtuu, selvitämme yhdessä kanssasi mistä huono myyntitulos johtuu. Asiakkaiden vähyys saattaa johtua esim. epäviihtyisästä sisustuksesta, liian korkeasta vuokrahinnasta tai huonoista valokuvista.

Voinko sanoa sopimuksen irti nopeammin kuin 6 kuukauden irtisanomisajalla?

Kyllä. Jos asiakkaille täytyy varata uusia kohteita, joudumme veloittamaan Sinulta tästä aiheutuvat kustannukset. Lisäksi laskutamme sopimuksen mukaisen irtisanomismaksun (sopimussakko).

Voinko antaa kohteeni samanaikaisesti Ylläksen Matkailulle ja jollekin muulle organisaatiolle?

Jos tarjoat lomakohdettasi vuokralle jonkun toisen tahon kautta, muista että Ylläksen Matkailulla on aina oltava tiedossa voimassa oleva varaustilanne päällekkäisvarausten estämiseksi. Ylläksen Matkailu esittelee lomakohteet online-palvelussaan, jolloin niiden varaamisen täytyy olla mahdollista reaaliaikaisesti.

Voinko toimittaa valokuvia kohteestani julkaistavaksi netissä?

Kyllä. On hyvä asia, jos voit toimittaa tuoreita kuvia lomakohteestasi ja sen ympäristöstä. Ylläksen Matkailun netissä on mahdollista julkaista jopa 20 kuvaa/kohde. Päivitämme kuvia keskimäärin kerran vuodessa. Lähetä kuvat sähköpostilla. Tiedostomuodolla ei ole väliä, mutta parhaiten käy jpg. Jos lähetät paljon kuvia kerralla, niin katso ettei yhden viestin tiedostokoko ole yli 10 MT. Tavallisen digikameran käsittelemättömiä kuvia mahtuu yhteen viestiin 4-6 kpl.

Voinko itse päivittää kohteeni kuvausta?

Et pääse itse suoraan muokkaamaan tekstiä, mutta voit toimittaa päivitettävät tai uudet tiedot Ylläksen Matkailulle. Me päivitämme kuvauksen puolestasi ja huolehdimme myös käännöksistä muille kielille.

Voinko itse tehdä tarjoushintoja tai muuttaa hintoja?

Eri sesonkiajat on huomioitu Ylläksen Matkailu käyttämässä hinnoittelumallissa. Esimerkiksi hiihtolomien aikaan  on kalliimpaa kuin toukokuussa tai syksyllä. Voit muuttaa lomakohteesi hintatasoa sopimalla asiasta Ylläksen Matkailun kanssa.

Voinko säilyttää lomakohteessa omia tavaroitani?

Kyllä, mutta kaikki henkilökohtaiset tavarat tulee säilyttää lukkojen takana. Vuokrattavassa lomakohteessa ei saisi olla asiakkaiden nähtävillä esim. valokuvia, vaatteita, pyyhkeitä, mausteita, ruokatarvikkeita, henkilökohtaiseen hygieniaan tarkoitettuja pesuaineita jne.

Onko Ylläksen Matkailulla huoltopalveluita tai avainten luovutuspalvelua?

Ei ole, mutta pystymme antamaan luotettavien huoltajien ja avainpalveluiden yhteystietoja. Sinun on itse tehtävä huolto- ja avainpalvelusopimukset ja ilmoitettava Lomarenkaalle kenet valitsit.

Onko Ylläksen Matkailulla vakuutuksia?

Ei ole. Sinun on itse huolehdittava siitä, että lomakohteesi on kattavasti vakuutettu.

Voiko vuokrata vain suomalaisille?

Jos jostain syystä haluat että lomakohteesi tulee vain suomalaisia, voidaan kohteesi esitellä ainoastaan Ylläksen Matkailun suomenkielisessä online-palvelussa. Tämä ei takaa sitä, ettei tulijoiden joukossa olisi esim. suomalaisten ulkomaalaisia tuttavia, mutta ainakin suurin osa asiakkaista on kotimaisia.

Voiko asiakkaita valikoida?

Kohteen kuvaukseen voidaan halutessasi laittaa maininta ”vain perheille”. Tämä on kuitenkin luoteeltaan enemmänkin toivomus kuin määräys, koska asiakkaat tekevät valtaosan varauksista netissä eikä Ylläksen Matkailulla ole minkäänlaisia mahdollisuuksia kontrolloida sitä, kuka mökille on tulossa.

Meneekö omista varauksista maksua?

Ei mene. Jos kohteessasi ei ole varauksia, voit tehdä varauksen omalle asiakkaallesi ilmoittamalla siitä kirjallisesti. Toimistoajan ulkopuolella ilmoitettu oma varaus katsotaan tapahtuneeksi seuraavana toimistopäivänä. Omistajaliittymän kautta voit tehdä oman varauksen vapaaseen ajankohtaan silloin kun sinulle sopii.

Voiko Ylläksen Matkailu laskuttaa asiakasta?

Kyllä. Oman varauksen voi antaa myös Lomarenkaan laskutettavaksi. Siinä tapauksessa Lomarenkaalle ilmoitetaan asiakkaan laskutusosoite ja muut yhteystiedot. Tällöin omistaja saa Lomarenkaalta 10-15 prosentin myyntipalkkion.

Milloin varauksesta tulee tilitys?

Tilitys maksetaan lomakohteen omistajalle kahden viikon kuluttua varauksen alkamispäivästä.

Millä tavalla Ylläksen Matkailu ilmoittaa varauksista?

Voit katsoa varaustilanteen koska tahansa OMAliittymästä. Lisäksi Ylläksen Matkailu ilmoittaa omistajalle varauksista kirjallisesti lähettämällä joko muuttuneen varaustilanneilmoituksen postitse viikoittain tai ilmoittamalla varauksesta sähköpostilla välittömästi. Viimehetken varaukset (tuloon alle 7 vrk) ilmoitetaan myös puhelimitse.

Kuka korvaa jos asiakkaat hajottavat paikat tai jotain varastetaan?

Asiakas on itse vastuussa lomakohteessa aiheuttamistaan vahingoista. Asiakkaiden tulee ilmoittaa sattuneesta vahingosta heti lomakohteen huoltajalle tai omistajalle. Asiakas on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingot suoraan lomakohteen huoltajalle tai omistajalle.

Korvauksen suuruudesta on sovittava paikan päällä. Jälkeenpäin esitettyjä korvausvaatimuksen aiheita ei voida yhdessä todeta ja asiakasta on vaikeaa tai mahdotonta asettaa korvausvastuuseen. Mikäli korvausvaade kuitenkin esitetään jälkikäteen, on sitä varten hyvä kerätä todisteita esim. valokuvien muodossa.

Voinko ottaa panttimaksun vaikka siitä ei ole mainittu kohteen kuvauksessa?

Kyllä. Huoltajalla tai omistajalla on asiakkaan saapuessa varausehtojen mukaan oikeus periä 150 euron suuruinen vakuusmaksu asiakkaalta tämän velvoitteiden täyttämisen vakuudeksi ja vahingon varalta. Voit periä suuremmankin vakuusmaksun, mutta 150 euroa suuremmasta vakuusmaksusta on oltava maininta kohteen kuvauksessa.

Mitä jos en pärjää omalla kielitaidollani asiakkaiden kanssa?

Ylläksen Matkailu auttaa Sinua mahdollisuuksien mukaan. Ongelmatilanteissa voit soittaa asiakaspalveluun. Suosittelemme, että käytät tulkkia usein toistuvissa tilanteissa kuten asiakkaiden vastaanotossa.

Pitääkö lomakohteessa olla pinnasänky ja syöttötuoli?

On hyvä, että pikkulapsia varten voidaan toimittaa pyynnöstä pinnasänky ja syöttötuoli. Näitä ei kuitenkaan tarvitse pysyvästi joka kohteessa olla.

Mitä teen jos asiakas ei ole ilmoittanut tuloaikaansa?

Asiakkaat on ohjeistettu ilmoittamaan saapumisaikansa etukäteen, mutta monet eivät sitä silti tee. Yleensä asiakkaat saapuvat klo 16.00 – 18.00 välillä. Tarvittaessa voit soittaa asiakkaalle ja tiedustella arvioitua saapumisaikaa. Jos asiakasta ei tavoiteta ja häntä ei ala kuulua, ei tarvitse kuitenkaan loputtomiin odotella. Voit jättää näkyvälle paikalle viestin, jossa pyydät asiakasta soittamaan.

Mitä tehdään, jos asiakas ilmoittaa saapuvansa klo 12.00 ja edelliset asiakkaat ovat vielä lomakohteessa?

Asiakasta ei tarvitse päästää kohteeseen ennen klo 16:ta. Pyydät vaan asiakasta kohteliaasti odottamaan. Missään tapauksessa etuajassa saapuvaa asiakasta ei saa päästää siivoamattomaan kohteeseen.

Miten toimin jos asiakkaat eivät ollenkaan saavu?

Jos asiakkaat eivät saavu vielä seuraavankaan päivänä, täytyy asiasta ehdottomasti ilmoittaa Ylläksen Matkailulle. Ylläksen Matkailu selvittää mitä on tapahtunut ja pitää Sinut ajan tasalla.

Voinko sallia koiran/kissan tuonnin poikkeustapauksessa vaikka mökissä on lemmikkieläinkielto?

Monet asiakkaat ovat allergisia ja he suosivat lomakohteita, joissa on lemmikkieläinkielto. Tästä syystä lemmikkejä ei tulisi sallia lemmikeiltä kiellettyyn kohteeseen.

Mitä liinavaatepakettiin kuuluu?

Asiakkaat voivat tilata ennakkoon liinavaatepaketin (alk. 10 €/henkilö), johon kuuluu lakanat, tyynyliina, kylpy- ja käsipyyhe. Sänkyjä ei tarvitse pedata valmiiksi.

Mikä on matkustajailmoitus?

Matkustajailmoitus on viranomaislomake. Kohteen omistaja on lain mukaan vastuussa matkustajailmoitusten keräämisestä, säilyttämisestä ja toimittamisesta edelleen. Toimitamme lomakkeet asiakkaille aina ennakkoon laskun mukana. Koska lomake saattaa kuitenkin unohtua, niitä on hyvä pitää mökillä aina valmiina.  Lisätietoja matkustajailmoituksesta saat tästä http://lomaletter.pointcms.com/newsletter/LR-matkustajailmoitus.pdf.

Onko minun tarkistettava kohde asiakkaiden lähdettyä ennen seuraavien asiakkaiden tuloa?

Kyllä, ehdottomasti. Jollei asiakas ole tilannut loppusiivousta, niin silloin asiakkaiden tulisi siivota lokakohde ennen poistumistaan. Huoltajan tai omistajan on aina tarkastettava mökin siisteys ja tarvittaessa siivottava mökki vaihtopäivänä. Tärkeintä on, että seuraava asiakas saa aina siistin mökin käyttöönsä. Vaikka seuraava asiakas ei tulisikaan samana päivänä, täytyy lomakohteessa käydä.

Pitääkö minun ostaa wc- ja talouspaperit? Entä pesuaineet?

Lomakohteesta pitää löytyä vähintään 2 rullaa wc-paperia per wc eli ns. aloitussetti. Asiakkaat eivät aina muista tuoda mukanaan kaikkea mitä pitäisi ja tästä syystä on vessapaperia on hyvä olla. Talouspaperi ei kuulu pakolliseen varustukseen. Lomakohteessa pitää olla riittävästi käsi- ja konetiskiainetta. Siivousvälineitten lisäksi puhdistusaineet sisältyvät vuokrahintaan.

Voiko Ylläksen Matkailu lähettää jälkikäteen siivouslaskun asiakkaille?

Jälkeenpäin lähetettävän siivouslaskun suuruudesta pitäisi sopia asiakkaan kanssa heti paikan päällä ennen asiakkaiden poistumista. Ylläksen Matkailu ei laskuta omistajan puolesta siivoulaskuja jälkikäteen. Mahdollinen lisälasku lähetetään huoltajan tai omistajan toimesta. Huoltaja tai omistaja voi saada Ylläksen Matkailulta apua siivouslaskun lähettämisessä ulkomaiselle asiakkaalle. Ylläksen Matkailu ei voi taata, että lasku tulee maksetuksi.

Pitääkö asiakkaita olla vastassa?

Suurin osa asiakkaista toivoo, että he tapaisivat avaintenantajan, huoltajan tai omistajan henkilökohtaisesti, mutta näin ei ole pakko toimia. Avaimet voi toimittaa esim. lomakohteessa olevaan avainboxiin. Tärkeintä on, että asiakkaalla on puhelinnumero, josta hän saa apua tarvittaessa.

Varausilmoituksessa luki että mökille tulossa 2 henkilöä ja heitä tulikin 4?

Ratkaisevaan on mökin kuvauksessa ilmoitettu lomakohteen henkilömäärä. Jos tämä määrä ei ylity, kaikki on kunnossa.

Lomakohteessa on paljon ylimääräisiä henkilöitä. Voinko mennä sanomaan että osan pitää poistua?

Lomakohdetta saa enimmillään käyttää niin monta henkilöä, mitä on kohteen kuvauksessa ilmoitettu. Juhlista ja muista tilaisuuksista, joissa mökin henkilömäärä tilapäisesti ylittyy, tulee sopia ennakkoon Sinun kanssasi. Sinulla on oikeus pyytää ylimääräisiä henkilöitä poistumaan.

Saavatko asiakkaat tuoda mukanaan esim. oman teltan?

Teltan ja asuntovaunun tai vuokrattavien välineiden (esim. kylpypalju) käyttö lomakohteen tontilla ilman lupaasi on kielletty varausehdoissa.

Jos jokin laite kuten vesipumppu, lämminvesivaraaja tai joku muu hajoaa. Kuinka pian pitää korjata ja tuleeko korvausvaatimuksia?

Olet korvausvelvollinen siltä ajalta, kun olet ollut tietoinen siitä, että jokin laite on epäkunnossa ja sitä ei ole korjattu. Hoida siis kaikki asiat kuntoon saman tien anteeksipyyntöjen kera.

Kiinnostaako Sinua yhteistyö?

Ota yhteyttä asiantuntijaamme. Yhteydessä kanssasi voimme suunnitella parhaan mahdollisen tavan lomakohteesi markkinoimiseksi Ylläksen Matkailun ja Lomarenkaan kotimaisille ja ulkomaisille asiakkaille.

Yhteydenotto ei sido Sinua millään tavalla. Teemme Sinulle ehdotuksen siitä miten edetä ja aloittaa yhteistyö kanssamme. Kaikki lähettämäsi tiedot käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti ja Sinä päätät jatkotoimista.

Ota yhteyttä!

Ylläksen Matkailu Oy
0306 502 580
yllaksen.matkailu@yllas.fi